Estetisch

Tandartsenpraktijk Rotterdam

Estetisch

Wittere tanden is iets wat veel mensen willen, maar door twijfels, en misschien ook schaamte laten zij zich weerhouden om dit aan hun tandarts te vragen. Wij begrijpen dat een gezond en functioneel gebit zeer belangrijk is.

Glimlach

Na de ogen is de glimlach vaak het eerste waar men naar kijkt! Een mooie glimlach geeft zelfvertrouwen, u durft vaker te lachen, het geeft uw leven een nieuwe impuls. Als u er goed uit wilt zien voor bijvoorbeeld een bruiloft, sollicitatie of een date, denk dan ook aan uw gebit. Voor veel cosmetische behandelingen is boren noodzakelijk, dit geldt niet voor bleken. Met bleken is juist doordat de originele structuur en vorm van uw tanden behouden blijft, vaak een heel natuurlijk resultaat te bereiken.

In de loop van de jaren zullen uw tanden en kiezen kleustoffen opnemen, natuurlijk is dit afhankelijk van hoeveel verkleurende produkten, zoals sigaretten, koffie, thee, rode wijn etc. u nuttigt. Dit worden externe verkleuringen genoemd. Hierdoor zullen met het ouder worden, de tanden donkerder worden. In sommige gevallen zijn de tanden door medicijngebruik en/of ontwikkelingsstoornissen al verkleurd bij het doorbreken. Dit worden intrinsieke verkleuringen genoemd. Vroeger werd dit soms opgelost door kronen te maken, tegenwoordig kan bleken een grote uitkomst bieden.

Labiale veneering

Een facing wordt gemaakt van twee verschillende soorten materiaal. Het kan bestaan uit composiet of porselein. Beide materialen zijn erg solide en maken de schildjes (facings) in principe even sterk als de rest van je tanden. In het geval van een composietfacing wordt een kleine laag tandkleurig materiaal aangebracht op de te behandelen tand. Deze materiaalsoort is goedkoper en wat minder duurzaam als de porseleinvariant. In het geval van porseleinfacing wordt een klein schild van porselein op de tand aangebracht.

Een composietfacing is gemaakt van hetzelfde materiaal als een gewone tandvulling. De tand of kies wordt tijdens de behandeling eerst behandeld met zuur om ruwheid te creëren. Op die manier kan de facing zich beter hechten aan de betreffende tand of kies. Ten slotte zal de tandarts stap voor stap steeds een laagje composiet aanbrengen, waardoor een facing ontstaat die past bij de rest van je gebit. Deze behandeling kan in één tandartsbezoek worden voltooid.

 • Before-Kleur Front
  After-Kleur Front
  Before Kleur Front After
Etsbrug

Een etsbrug is een alternatief om een ontbrekende tand of kies te vervangen. Het bijzondere van een etsbrug is, dat de tandarts deze aan gave of vrijwel gave tanden of kiezen kan plakken zonder dat hij/zij deze uitgebreid moet beslijpen. Er zijn twee manieren om de etsbrug aan te brengen. Bij de eerste methode verankert de tandarts de etsbrug éénzijdig aan één aangrenzende tand of kies. Bij de tweede manier verankert de tandarts de etsbrug aan weerszijden, aan één tand of kies. Een kunsttandje – ‘dummy’ genoemd – vult de lege ruimte van de ontbrekende tand of kies op. Zogenaamde retentievleugels zorgen voor het houvast aan de pijlers. De tandarts zet deze met cement vast: u kunt dit zelf niet verwijderen.

 • Before-Directe Etsbrug
  After-Directe Etsbrug
  Before Directe Etsbrug After
Bel voor informatie

(010) 243-0841

(010) 243-0842

 • Korte wachtlijsten
 • Kwaliteit en Veiligheid
 • Ruime ervaring