Implantaat

Tandartsenpraktijk Rotterdam

Implanteren + kroon vanaf  €1199,-

Werkwijze implantaat

1.  Het consult is de eerste stap in het hele behandelproces. Tijdens het consult beoordeelt de arts uw gebitssituatie, tandvlees en de nodige 3D foto. Als uw mondhygiëne niet geschikt is voor een implantaat dan moet dat eerst in orde zijn. De 3D foto heeft u nodig om de dikte en breedte van uw bot vast te stellen. Soms is er een extra behandeling met kunstbot (botaugmentatie/sinuslifting) nodig als u niet voldoende bot heeft. Met deze 3D foto kunnen wij precies bepalen of u in aanmerking komt  voor  de botaugmentatie/sinuslifiting. Daarmee kunnen wij ook bepalen of er nog extra kosten bijkomen. Als u geen 3D foto heeft dan kunt u dat ook bij ons op de praktijk laten maken. Afhankelijk van de grootte van de behandeling nemen wij soms een lokale(gedeeltelijk) 3D foto. Het consult van implantaat is €63,56. Als u uw keuze heeft gemaakt om zich door ons te laten behandelen, wordt dit bedrag later  verrekend met de totale implantaat kosten.
De kosten voor een 3D foto is €194,86 en de kosten voor een lokale(gedeeltelijk) 3D foto is €97,43. Als u een tandartsverzekering heeft dan kunt u het declareren bij uw eigen zorgverzekeraar(afhankelijk van uw tandartsverzekering).

2.  Op de afgesproken dag wordt er een implantaat geplaatst bij u. Na het plaatsen van de implantaat krijgt u een recept voor  een antibioticakuur en voor pijnstillers.

3.  Na tien dagen komt u terug op onze praktijk om uw hechtingen te laten verwijderen en voor de nacontrole.

4.  Afhankelijk van uw genezingsproces wordt er tussen drie en zes maanden gewacht om een healing abutments (gingiva vormers) te plaatsen. Om een goede tandvlees vorming te krijgen, wachten wij daarna nog eens  twee weken.

5.  Na twee weken nemen wij  afdrukken van de geplaatste implantaten voor de kroon/brug. Binnen één of twee weken (afhankelijk van de grootte van de constructie) wordt uw kroon/brug geplaatst.

Implantaat

v.a. €1199,-
  1. Implanteren + kroon
  2. Controle door middel van een CBCT(3D) röntgen
  3. Behandeling duurt ongeveer 3 t/m 6 maanden
implantaat
Bel voor informatie

(010) 243-0841

(010) 243-0842

  • Korte wachtlijsten
  • Kwaliteit en Veiligheid
  • Ruime ervaring