Kroon/ brug

Tandartsenpraktijk Rotterdam

Een metalen-porselein kroon kost bij ons €352,17,- en een zirkonium porselein kroon €372,17,- (incl. techniek kosten.) Prijslijst

Wat is een kroon?

Een kroon is een kunsttand- of kies die over je eigen tand of kies wordt gezet. Een kroon van verschillende materialen worden gemaakt. Doordat een kroon op maat gemaakt wordt, ziet het er natuurlijk uit en past het mooi bij je gebit.

Wanneer kan een kroon nodig zijn?

  1. Er is onvoldoende houvast voor een vulling. Door tandbederf kan een groot deel van de tand of kies verloren zijn gegaan.
  2.  Verbeteren van het uiterlijk. Meestal gaat het daarbij om verkleurde en/of slecht gevormde tanden of kiezen die voor in de mond staan.

Wat is een brug?

Een brug wordt gemaakt ter vervanging van één of meer ontbrekende tanden en/of kiezen. Een brug zit vast aan twee of meer pijlers. Dat zijn afgeslepen tanden of kiezen aan weerszijden van de open ruimte van de ontbrekende tand of kies. Een brug bestaat uit twee of meer kronen die op pijlers passen en een brugtussendeel, ook wel ‘dummy’ genoemd. Deze bestaat uit één of meer kunsttanden en/of kiezen die op de plaats van de open ruimte komen.

Wanneer kan een brug nodig zijn?

  1. Om beter te kunnen kauwen.
  2. Verbetering van het uiterlijk.
  3. Om te voorkomen dat tanden en kiezen scheef gaan staan en/of gaan uitgroeien.

 

Bel voor informatie

(010) 243-0841

(010) 243-0842

  • Korte wachtlijsten
  • Kwaliteit en Veiligheid
  • Ruime ervaring