Diensten

3D Röntgen

De 3D röntgen ook wel CBCT (Cone Beam-ComputerTomografie) geeft een duidelijker beeld dan een normale röntgen. Met deze opnamen kunnen wij uw hele kaak in kaart brengen.

3D röntgen

De 3D rontgen ook wel CBCT (Cone Beam-ComputerTomografie) geeft een duidelijker beeld dan een normale rontgen. Met deze opnamen kan je de hele kaak in kaart brengen.

De nauwkeurigheid van een 3D is 99,9 % dus alles is zichtbaar. De 3D wordt ook gebruikt voor het implanteren. Onze tandarts is gecertificeerd om deze apparaat te bedienen en te beoordelen.

Een 3D scan geeft een compleet overzicht van uw gebit, de kaken en het gebied dat er omheen ligt. Door de 3D beelden is goed te bepalen waar de zenuwbanen lopen, hoeveel bot er is, hoe de conditie is van het bot enz. Een 3D foto is onontbeerlijk voor een goede diagnostiek bij het plaatsen van implantaten en bij een wortelkanaalbehandeling waarbij de zenuwkanalen moeilijk te vinden zijn.

Het 3D Röntgenapparaat dat door ons wordt gebruikt staat bekend onder de naam CBCT (Cone Beam-computertomografie). CBCT is een recent ontwikkelde techniek binnen de computertomografie waarmee met röntgenstraling driedimensonale afbeeldingen van de mond en omgeving gemaakt worden en vervolgens wordt gebruikt voor onderzoek en ter ondersteuning van het stellen van diagnoses.

Een CBCT opname kan worden gebruikt voor o.a. het onderzoeken van mogelijkheden met betrekking tot implantologie en het opsporen van ontstekingen en wortelfacturen.


Chat openen
Whatsappen met ons?
Hallo!
Kunnen wij u ergens bij helpen?